Sirup špaldový 250 ml BIO COUNTRY LIFE

7495
Neohodnoceno

Špaldový sirup se chutí i konzistencí hodně přibližuje medu. Je vhodný na pečení i dochucení. Jeho plná chuť vynikne při přelití kaší a dezertů.


119 Kč
Kategorie: Sirupy, marmelády, pomazánky
 

Popis

Ačkoliv je špalda odrůda pšenice, špaldový a pšeničný sirup se od sebe liší. Špaldový sirup je hustý, tmavší, má výraznější plnou chuť.

Špaldový sirup obsahuje 20 % glukózy a 36 % maltózy.
V Dobrotách zima 2015–2016 jsme na straně 6–11 zpracovali velký přehled sirupů a vzájemné srovnání obsahu jednotlivých cukrů.

Obilné sirupy, tedy i špaldový, se vyrábí tímto přirozeným způsobem:

  1. zrno se pomele na mouku
  2. při určité teplotě se mouka smíchá s vodou
  3. přidají se enzymy přírodního původu
  4. následuje proces zvaný hydrolýza
  5. dlouhé molekuly škrobu se rozštěpí na jednoduché sacharidy
  6. mechanickou filtrací se oddělí tekutina od nerozpustných látek
  7. přebytečná voda se odstraní odpařením

Díky tomu, filtrace probíhá výhradně mechanicky, bez jakéhokoliv použití rozpouštědla a chemických látek, si sirupy zachovají maximum minerálů a stopových prvků. Každý sirup má pak svoji unikátní chuť a barvu.

Složení

ŠPALDA* (80 %), voda. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Alergeny

Lepek

Skladování

Skladujte při teplotě do 20 °C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: