Bio čokoláda v prášku Méďa - Bionebio 150g

4348
Neohodnoceno

Plnou čokoládovou chuť dodává Méďovi nealkalizované kakao, které pěstují drobní farmáři z Dominikánské republiky. Kakaovníky tu rostou ve smíšených kulturách spolu s citrusy, banány a dalšími plodinami, které jim poskytují stín. Plody jsou sbírány ručně a fermentovány spolu s dužinou.Obsah kakaa je dvojnásobný ve srovnání s většinou kakaových nápojů na trhu, a proto Méďa vyniká výrazně kakaovou chutí a není přeslazený.


65 Kč
Kategorie: Ochucovadla
 

Méďa je slazený sušenou třtinovou šťávou rapadura, která vzniká pomalým zahušťováním šťávy vylisované ze třtiny. Ze třtinové šťávy není odstraněna melasa, a proto všechny přítomné minerální látky zůstávají v rapaduře.  Rapadura pochází z Brazílie, kde se pro uchování úrodnosti země používá rotace plodin. Cukrová třtina je sklízena ručně mačetou. Listy se odříznou od stvolů a nechají na poli jako hnojivo. Farmáři zde nevypalují pole před sklizní.

Kakao i rapadura pocházejí z fair trade projektu HAND IN HAND. Fair trade (spravedlivý obchod) garantuje farmářům z rozvojových zemí spravedlivou odměnu a zakazuje otrockou a dětskou práci. Podíl složek z projektu HIH: 99,5 %.


Země původu: kakao - Dominikánská republika, rapadura - Brazílie, vanilka - Komory

Použití: Méďu rozpouštíme v teplém kravském, kozím nebo sojovém mléce, můžeme jej však použít i do jogurtů, kukuřičných lupínků, müsli směsí a při pečení. Rozpuštěním v našlehaném horkém plnotučném mléce získáme vynikající voňavou horkou „čokoládu” s pěnou.

Složení: sušená třtinová šťáva Rapadura 60 %, odtučněný kakaový prášek 40 %, Bourbon vanilka. Všechny složky pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Kakao nejméně 40 %, kakaové máslo 4,4 %.

Výživové údaje na 100g:

Energetická hodnota 1533 kJ/364 kcal
Tuky 4,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny 2,8 g
Sacharidy 62,8 g
z toho cukry 57,1 g
Vláknina 13,9 g
Bílkoviny 11,2 g
Sůl < 0,1 g
Vápník 140 mg (17 % RHP)
Železo 43 mg (307 % RHP)
Hořčík 226 mg (74 % RHP)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: