Šafrán zkumavka 0,1g - Samuel
Popis
Prastaré koření šafrán ochucuje a barví pokrmy. Používá se do polévek, omáček, na maso, aj. Oblíbené hlavně v latinskoamerické, orientální a francouské kuchyni. Někdy i laciné jídlo dokáže dostat známku luxusu při využítí špetky šafránu.
Toto nejdražší koření má nahořklou chuť a oranžově barví. Šafrán používáme ve špetkách, vyšší dávky způsobují překrvení vnitřních orgánů a jsou jedovaté. V používaném množství se však bát nemusíte, otrava by vyšla na několik desítek tisíc korun. Nedoporučuji však citlivým těhotným ženám a kojícím matkám. Často se i v cizině setkáme s náhražkami (Benedikt čubet, světlice barvířská, měsíček zahradní).
Toto nejdražší koření má nahořklou chuť a oranžově barví. Šafrán používáme ve špetkách, vyšší dávky způsobují překrvení vnitřních orgánů a jsou jedovaté. V používaném množství se však bát nemusíte, otrava by vyšla na několik desítek tisíc korun. Nedoporučuji však citlivým těhotným ženám a kojícím matkám. Často se i v cizině setkáme s náhražkami (Benedikt čubet, světlice barvířská, měsíček zahradní).
Složení: šafrán
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář