BIO kakaový prášek nealkalizovaný - Bionebio 150g

5841
Neohodnoceno

Kakaové boby pěstují drobní farmáři z Dominikánské republiky. Kakaovníky zde rostou ve smíšených kulturách spolu s citrusy, banány a dalšími plodinami, které jim poskytují stín. Plody jsou sbírány ručně a fermentovány spolu s dužinou. Při fermentaci vzniká typická výrazná chuť a vůně dominikánského kakaa. Následuje asi týdenní sušení na slunci, poté jsou boby očištěny a upraženy. Správné šetrné pražení dále umocní chuť a vůni kakaa. Upražené boby jsou nadrceny a pomocí lisu zbaveny části kakaového másla. Poté jsou rozemlety na jemný prášek. Kakao není alkalizované.

 

68 Kč
Kategorie: Kávy, kávoviny a čaje
 

Tip: lahodný čokoládový nápoj získáme našleháním teplého mléka s naším kakaem a sušenou třtinovou šťávou rapadura. Můžeme jej ovonět špetkou pravé Bourbon vanilky, skořice či dokonce muškátového květu. Vášnivé povahy mohou přidat trošku práškového chilli, labužníci si vylepší mléko sladkou smetanou.

Země původu: Dominikánská republika

Složení: kakaový prášek se sníženým obsahem tuku z kontrolovaného ekologického zemědělství. Obsah kakaového másla 11 %.

Alergeny: výrobek neobsahuje stopy alergenů.

Výživové údaje na 100g:

Energetická hodnota 1409 kJ/339 kcal
Tuky 11 g
z toho nasycené mastné kyseliny 6,9 g
Sacharidy 14,5 g
z toho cukry 0,3 g
Vláknina 34,7 g
Bílkoviny 28,1 g
Sůl <0,1 g
Vápník 131 mg (16 % RHP)
Železo 30 mg (214 % RHP)
Hořčík 600 mg (160 % RHP)
Draslík 2264 mg (113 % RHP)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: