Hořická trubička Petráčkova volná 17g prosypaná cukrem

  • 1 z 2

Tradiční hořická trubička z Petráčkovy rodinné firmy.

Hmotnost 17g, prosypaná cukrem a skořicí, bez náplně. 


6 Kč
Kategorie: Trvanlivé
 

Tradici rodinné výroby hořických trubiček lidé malebném podkrkonošském městě udržují již více než dvě staletí. Tajemství hořických trubiček se tu dědí z pokolení na pokolení. Kouzlo spočívá v přesném poměru ingrediencí a zručnosti. Hořické trubičky se totiž musí stáčet ručně – strojová výroba není přípustná.

Ruční výroba

Vůbec první hořická trubička byla ta, které dnes říkáme sypaná. Je stočená ze dvou oplatek, promazaná rozpuštěným máslem a včelím medem, sypaná směsí cukru, kakaa, skořice a oříšků.

Pečlivá ruční práce je odjakživa nedílnou součástí výroby hořických trubiček. Trubičky se totiž musí stáčet ručně na žhavé plotně – strojová výroba není přípustná. Stáčení oplatek do trubičky tak vyžaduje opravdovou zručnost.

Složení

Oplatka 60 % (pšeničná mouka, sušené mléko, slunečnicový olej, sušené vaječné žloutky, cukr), cukrový prosyp 40 % (cukr, máslo, strouhané vlašské ořechy, med, skořice, kakao, vanilka, aroma: vanilin). Výrobek může obsahovat stopy jiných skořápkových plodů a arašídů.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: